Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki u Arboretumu Opeka

Od 23. do 27. svibnja ove godine u Hrvatskoj se po jedanaesti puta organizira Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki na nacionalnoj razini, s ciljem podizanja razine znanja javnosti i nadležnih institucija o vrijednostima botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji su malobrojni i mahom zapušteni, te stanja u kojem se oni nalaze. Organizator Tjedna je Sekcija botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva, u koju su organizirane ustanove koje upravljaju botaničkim vrtovima i arboretumima Hrvatske, s ciljem zajedničkog nastupa prema javnosti.

Kao i prethodnih godina, županijska JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode je zajedno sa Srednjom školom „Arboretum Opeka“ Marčan i ove godine organizirala različite aktivnosti koje će se tijekom navedenog Tjedna održavati u najstarijem zaštićenom spomeniku parkovne arhitekture u Hrvatskoj – Arboretumu Opeka. Želja nam je da zajednički provedemo ugodne i korisne trenutke u našem arboretumu.

Stoga vas ovim putem pozivamo da u razdoblju od 23. do 27. svibnja posjetite Arboretum Opeka, odnosno prisustvujete raznovrsnim besplatnim događanjima (predavanja, radionice, vođeni obilasci…) koja će se tijekom Tjedna odvijati u arboretumu za školsku djecu i javnost.

Kako sudjelovati?

  1. Imati želju barem jedan dan provesti s nama u prirodi
  2. Najaviti se na jednu od radionica ili predavanja za javnost na broj mobitela ili e-mail: 098 9939630, e-mail: sincekdora5@gmail.com, 098 9960650, e-mail: matija1zmegac@gmail.com
  3. Uz odabranu radionicu ili predavanja naši vodiči odvest će vas u šetnju kroz Arboretum.

Botanički vrtovi, arboretumi i botaničke zbirke imaju veliku vrijednost i važnost za hrvatsku kulturu, povijest i neposrednu zaštitu prirode: to su riznice raznolikog biljnog materijala, te kao takve imaju svoju ulogu i značenje u očuvanju biološke raznolikosti i zaustavljanju izumiranja biljaka.

Program tjedna botaničkih vrtova – ARBORETUM OPEKA

plakat

Skip to content