Srijeda u Muzeju u znaku leptira

U sklopu Srijede u Muzeju, 22. svibnja, u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10) s početkom u 19 sati održat će se predavanje i predstavljanje prirodoslovnih publikacija “Svijet kukaca” i “Svijet leptira”, izdanih u nakladi Gradskog muzeja Varaždin, odnosno Javne ustanove Priroda Varaždinske županije.

Riječ je o dva edukacijska izdanja s prirodoslovnim temama, koja su po konceptu i obradi sadržaja namijenjena ponajprije školskoj populaciji, ali i širem rasponu čitatelja. Na grafičkom oblikovanju oba izdanja radio je isti tim Smak kolektiva – dizajnerica Valentina Dominić i ilustratorica Zrinka Ostović.

Prigodno predavanje o leptirima, s naglaskom na njihova staništa na području Varaždinske županije, održati će dr. sc. Toni Koren, jedan od najvećih stručnjaka za leptire Hrvatske. Zajedno s Ivicom Pakracom, preparatorom na Prirodoslovnom odjelu GMV-a, dr. sc. Toni Koren vodit će i prirodoslovnu radionicu “Lov noćnih leptira”, koja je zaključni dio programa, a održat će se s početkom u 21 sat na ulazu u Stari grad. Uz pomoć svjetlećih piramida pojedini noćni leptiri i drugi kukci moći će se vidjeti uživo, a svi prisutni moći će saznati i brojne zanimljivosti iz njihova života.

Pozivamo vas da nam se u srijedu pridružite te ujedno s nama obilježite Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj. Vidimo se! 😊🦋🐞

medunarodni dan bioraznolikosti poster

Skip to content