Proglašenje Petodržavnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav

U sklopu 33. sjednice Međunarodnog koordinacijskog vijeća UNESCO-vog programa „Čovjek i biosfera“, 15. rujna 2021. godine održat će se proglašenje prvog u svijetu Petodržavnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, što je veliko postignuće za međunarodnu zaštitu područja Mura-Drava-Dunav. Predanost i suradnja velikog broja dionika tijekom godina rada, od javnih uprava do nevladinih organizacija koji djeluju u tom području, doprinijela je ovom velikom događaju u međunarodnoj zaštiti prirode.

Petodržavni rezervat biosfere ujedinit će već proglašene rezervate biosfere u Austriji, Sloveniji i Srbiji te Prekogračni rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav između Hrvatske i Mađarske u jedinstveno zaštićeno područje i time, nadamo se, još više osnažiti prekograničnu suradnju svih sektora koji mogu doprinijeti boljitku i očuvanju prirodnih bogatstva toga područja.

Svečano proglašenje Petodržavnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, uz ostale rezervate biosfere, možete pratiti na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=GBtpcVLDnuE.

 

Skip to content