Potpisan Ugovor o financiranju projekta obnove poučne staze u Dravskoj park-šumi u Varaždinu u vrijednosti 682.447,14 kn

Krajem 2016. godine Javna ustanova „PRIRODA Varaždinske županije“ prijavila se na natječaj za dobivanje bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ u provedbi mjere M08 “Potpora za ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“, podmjere 8.5. „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava” (potpore iz europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj) s projektom Obnove poučne staze u Dravskoj park-šumi u Varaždinu.

Projekt je odobren, te je u rujnu 2017. godine gđa. Alenka Car, ravnateljica Javne ustanove „PRIRODA Varaždinske županije“ potpisala Ugovor o financiranju predmetnog  projekta s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Vrijednost investicije je 682.447,14 kn, u okviru koje se financiraju aktivnosti obnove i uređenja poučne staze u zaštićenom području Dravske park-šume u Varaždinu (postavljanje vidikovca na barskom staništu, postavljanje informativno-edukativnih ploča o prirodnim vrijednostima područja, kao i drugih pratećih sadržaja). U tijeku su pripremne aktivnosti za provedbu ovog projekta, koji će biti realiziran u roku od 36 mjeseci.

Cilj ulaganja je prezentacija prirodnih vrijednosti Dravske park-šume u Varaždinu, edukacija javnosti o biljnim i životinjskim vrstama ovog šumskog područja, te poticanje drugih aktivnosti uređenja potrebnih za unapređenje postojećeg stanja ovog zaštićenog dijela prirode.

Skip to content