Posjećivanje

Zaštićena područja Varaždinske županije otvorena su za svakog dobronamjernog posjetitelja. Postoji mogućnost organiziranog posjećivanja pojedinih zaštićenih područja Varaždinske županije.

GAVEZNICA-KAMENI VRH

Na području spomenika prirode- geološkog  „Gaveznica – Kameni vrh“ u Lepoglavi uređeni su sadržaji za posjetitelje. Koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti prihvata i vođenje posjetitelja na predmetnom području „Gaveznica-Kameni vrh“  dodjeljeno je Turističko kulturno informativnom centru  za turizam i usluge (TKIC d.o.o.) iz Lepoglave. Dodatne informacije na: www.tkic.hr/component/content/article/122-gaveznica

PARK-ŠUMA TRAKOŠĆAN

U park-šumi Trakošćan nalazi se poučna staza „Put vila“. Poučna staza je dužine cca 5 km, a može se razgledati uz laganu šetnju za otprilike 2 sata. Na njoj se nalazi 20 poučnih točaka, kao i ribarska kućica koja je uređena kao info-točka namijenjena predahu za vrijeme šetnje. Info-točka je otvorena za posjetitelje od svibnja do studenog, vikendom i praznikom, od 10 h do 18 h. Za dodatne informacije obratite se u JU Priroda Varaždinske županije.

REGIONALNI PARK MURA-DRAVA

Na području regionalnog parka Mura-Drava u Varaždinskoj županiji nalaze se dvije promatračnice za ptice, jedna na lokaciji Zeleni prudi u općini Sračinec, a druga u općini Mali Bukovec u blizini ušća Bednje u Dravu. Postoji mogućnost iznajmljivanja opreme za promatranje ptica (dalekozori, spektivi, stativi, ključevi za promatranje ptica), te korištenje promatračnica za promatranje ptica. Za dodatne informacije obratite se u JU Priroda Varaždinske županije.

ARBORETUM OPEKA

ŠPILJA VINDIJA

Skip to content