Održana završna konferencija projekta Riverside

U petak, 16. prosinca 2022. godine, u informativno – edukativnom centru Dravska priča održana je Završna konferencija EU projekta Razvoj i zaštita Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (akronim: Riverside), u organizaciji vodećeg partnera projekta Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Na početku konferencije, sve prisutne srdačno je pozdravila ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo, ujedno i voditeljica projekta, a nakon nje nekoliko riječi uputio je i Tibor Parrag, predstavnik jednog od mađarskih partnera, Uprave Nacionalnog parka Dunav – Drava. Putem videopoziva, s iskrenim čestitkama na uloženom trudu i postignutom napretku kroz projekt prisutnima se obratio i ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Aljoša Duplić te podržao sve buduće projektne prijedloge koji doprinose zaštiti bioraznolikosti. Nakon uvodnog dijela prezentirane su projektne aktivnosti svih partnera te je predstavljena knjiga Zašto ta zaštita prirode?, jedna od projektnih aktivnosti hrvatskog partnera Javne ustanove Međimurska priroda.

Aktivnosti Javne ustanove PRIRODA Varaždinske županije odnosile su se na četiri istraživanja (riba, saproksilnih kornjaša, vretenaca i vidre) iz kojih su proizašle i tri publikacije, a osmišljen je i Vodič za promatranje ptica u obliku deplijana, za koji su prethodno utvrđene lokacije pogodne za promatranje. Interpretacija prirodnih vrijednosti Dravske park šume kroz ovaj je projekt dobila i svoju multimedijsku verziju, razvojem multimedijske aplikacije za mobilnu platformu (tablet računala i pametni mobilni telefoni) te aplikacije za virtualnu stvarnost, koje na interaktivan i zanimljiv način interpretiraju prirodne vrijednosti Dravske park-šume.

Skip to content