ODRŽANA RADIONICA U INFO-TOČKI TRAKOŠĆAN

Polaznici Centra izvrsnosti iz biologije Varaždinske županije su 25. svibnja ove godine posjetili Trakošćansko jezero i park-šumu Trakošćan, te održali zanimljivu terensku radionicu u sklopu Ribarske kućice koja je uređena kao info-točka Trakošćan. Mladi ekolozi tom su prilikom upoznali vrste koje obitavaju na ovom zaštićenom području i kažu da je ovo bila najbolja terenska!!! (https://centarizvrsnostibio.wordpress.com/)

Rad u Centrima izvrsnosti Varaždinske županije temelji se na istraživačkom i iskustvenom učenju, rješavanju problema te osmišljavanju i provedbi samostalnih istraživanja učenika. Uz aktivno usvajanje sadržaja takvim se načinom rada kod učenika nastoje razviti vještine promatranja i uočavanja uzročno-posljedičnih veza u prirodi, donošenja zaključaka, kreativnost i kritički način razmišljanja.

Podsjećamo da je u periodu od 2013. do 2015. godine Javna ustanova „PRIRODA Varaždinske županije“ u park-šumi Trakošćan provodila aktivnosti na realizaciji NIP projekta (EU Natura Integration Project – NIP) u sklopu kojeg je uređena i opremljena tzv. Ribarska kućica u info-punkt za posjetitelje, te je postavljena poučna staza na šetnici oko jezera. Vjerujemo da će u budućnosti ova info-točka postati i mala istraživačka stanica u kojoj će mladi ekolozi učiti na zabavan i zanimljiv način, u jedinstvenom prirodnom okruženju.

 

Skip to content