Kazalište u prirodi

U produkciji Kazališta Nezamislivog, u Arboretumu Opeka je 2021. godine snimljena predstava „Mjesečevo sanjarenje“ u izvedbi Ive Korbar, koja potpisuje i scenarij, režiju te koreografiju. Radi se o mladoj umjetnici koja se već desetak godina bavi ekspresivnim fizičkim teatrom, inspirirana metodama koje je razvio fizički teatar te razvijajući vlastiti kazališni koncept pod nazivom “Kazalište Nezamislivog”. Ova umjetnica u svojim predstavama istražuje suodnos ljudske prirode s onime što uopće percipiramo kao prirodu, te u konačnici i nazivamo „prirodom“. Kroz ekspresivni fizički teatar, autorica traga za odgovorima na pitanja „što je ljubav“, „što je priroda“ i „što je ljubav prema prirodi“. Svoj rad temelji na Nezamislivom, disciplini i brižnosti za ljude i planetu Zemlju, i mi joj ovom prilikom želimo još mnogo uspjeha u njezinom budućem stvaralačkom radu!

Priroda uistinu može biti savršena živa pozornica, scenografski i koreografski element, odnosno „živa scenografija“ koja svojim životom podupire izvođača. Pokreti stvoreni u prirodi proizlaze iz interakcije s prirodom: oni ne nastaju samo pukom imitacijom cjelokupne atmosfere kroz zvukove, svjetlo i kretanje biljaka i životinja u krajoliku, već se razvijaju zajedničkim stvaranjem izvođača i prirode.

Umjetnički video „Mjesečevo sanjarenje“ snimljen u Arboretumu Opeka možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/HR4SIAq4oPA

Skip to content