Glasajte za hrvatsko stablo 2021. godine!

U razdoblju od 1. do 30. rujna 2021. godine bit će otvoreno glasovanje u sklopu natjecanja Hrvatsko stablo 2021. godine u kojemu javnost ima mogućnost odabrati pobjednika. Jedan od trinaestero kandidata je i golema tuja (Thuja plicata) poznata i pod nazivom „Kapelica“ koja se nalazi u jednome od 26 zaštićenih područja u Varaždinskoj županiji, Arboretumu Opeka.

Glasovanju se može pristupiti direktno putem poveznice – https://www.zastita-prirode-dnz.hr/glasaj-za-hrvatsko-stablo-2021-godine/ i službene stranice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije – https://www.zastita-prirode-dnz.hr/,  koja je nacionalni koordinator natjecanja Stablo godine (Tree of the year) u ime Republike Hrvatske. Detaljnije informacije nalaze se u privitku.

Stablo s najviše glasova bit će nominirano za međunarodno natjecanje Europsko stablo 2022. godine i predstavljati Republiku Hrvatsku, stoga vas pozivamo da podržite našu golemu tuju, egzotičnu vrstu porijeklom iz Sjeverne Amerike smještenu u srcu najstarijeg spomenika parkovne arhitekture u Republici Hrvatskoj, Arboretumu Opeka.

Natjecanje_stablo godine.pdf

 

Kapelica

Skip to content