Doživljaj Špilje Vindija iz umjetničkog kuta predškolaca i osnovnoškolaca!

Javna ustanova Priroda Varaždinske županije u suradnji s Varaždinskom županijom objavila je 26. veljače 2024. godine likovni natječaj pod nazivom „Moj doživljaj Špilje Vindija“, povodom obilježavanja 60. obljetnice proglašenja Špilje Vindija zaštićenim spomenikom prirode – paleontološkim. Likovni natječaj bio je poticaj da uz stručno vodstvo odgojitelja i učitelja/nastavnika, predškolci i učenici osnovnih škola promišljaju o značaju lokaliteta te kroz likovne ostvaraje pokažu na koji način oni doživljavaju lokalitet koji pripada najznačajnijim arheološkim i paleontološkim nalazištima te kojemu, s obzirom na važnost i količinu nalaza, pripada istaknuto mjesto i među svjetski poznatim špiljskim lokalitetima.

Žive li u Špilji neandertalci, životinje ili pak možemo pronaći samo njihove fosilne ostatke, je li Špilja lokalitet u kojemu su skriveni tragovi ljudske prošlosti koje istraživači otkrivaju ili je nijemi svjedok promjena tijekom geološke prošlosti Zemlje, pitanja su na koja odgovore daju pristigli likovni radovi predškolaca i učenika osnovnih škola. Ukupno su pristigla 103 likovna rada, od čega su u kategoriji predškolskog uzrasta pristigla 63 likovna rada iz 15 dječjih vrtića s područja Varaždinske županije. Iz 11 osnovnih škola s područja Varaždinske županije pristiglo je ukupno 16 likovnih radova u kategoriji 1. – 4. razred osnovne škole te ukupno 24 likovna rada u kategoriji 5. – 8. razred osnovne škole.

Sve pristigle radove pregledalo je stručno povjerenstvo, a s obzirom na kvalitetu i kreativnost pristiglih radova, nije bilo jednostavno odabrati najbolje! Za autore i mentore svih nagrađenih radova predviđene su nagrade koje će biti dodijeljene na svečanoj dodjeli nagrada i priznanja, 22. travnja 2024. u 11 sati u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, a tom ćemo prilikom ujedno obilježiti i Dan planeta Zemlje. Popis svih nagrađenih radova možete pogledati u nastavku.

Rezultati likovnog natječaja- Moj doživljaj Špilje Vindija

Skip to content