Dojavite pronalazak stradalih divljih strogo zaštićenih vrsta

Zahvaljujemo svima na dosadašnjim dojavama pronalaska stradalih divljih strogo zaštićenih vrsta, u okviru Sustava za dojavu i praćenje uhvaćenih, usmrćenih, ozlijeđenih i bolesnih strogo zaštićenih životinja (mrežni obrazac: https://arcg.is/1CbK98 ), te vas ohrabrujemo da i dalje nastavite s prikupljanjem i dojavom podataka o stradalim jedinkama kao i uzrocima njihovog stradavanja.

Podsjećamo da se  mrežni obrazac za dojavu koristi i za upis opažanja svih vrsta sisavaca, bez obzira na to radi li se o strogo zaštićenim vrstama ili jedinkama koje nisu stradale, a u svrhu prikupljanja podataka za Atlas europskih sisavaca (European Mammals on MAps, 2. izdanje). Dojave se prijavljuju na način da se pod naslovom „Nađena živa jedinka“ odabere polje „Ostalo“ i upiše EMMA2.

Mrežnom obrascu za dojavu možete pristupiti i putem QR koda, a  kako bi vam uvijek bio nadohvat ruke, poveznicu obrasca možete lako spremiti i na zaslon svojih mobilnih uređaja (na Android uređajima – nakon što otvorite Obrazac, u opcijama internetske stranice odaberite “Dodaj na početni zaslon”; na iOS uređajima – nakon što otvorite Obrazac, dodirnite ikonu Dijeli na donjoj navigacijskoj traci te odaberite “Dodaj na početni zaslon”).

Obrazac Sustava za dojavu

Skip to content