Dođite na predavanje i upoznajte se sa speleološkim objektima Ivanščice i Ravne gore!

Speleološka udruga „Kraševski zviri“ Ivanec u suradnji s Javnom ustanovom „Priroda Varaždinske županije“ organizira edukativno predavanje pod nazivom „Podizanje ekološke svijesti i zaštita podzemlja kroz upoznavanje speleoloških objekata Varaždinske županije“

Pozivamo vas na predavanje koje će članice Speleološke udruge „Kraševski zviri“ iz Ivanca, Vinka Dubovečak, mag. geogr. i Valentina Kraš, mag.ing.amb., održati 13. listopada 2022. godine (četvrtak) u 17:00h u županijskoj palači Varaždinske županije (skupštinska dvorana)

Kroz predavanja bit će prikazana istraživanja speleoloških objekata (špilja i jama) na području Varaždinske županije, tj. Ivanščice i Ravne gore i važnost njihove zaštite.

Upoznajte se sa speleologijom, poveznicom s podzemnim bogatstvom koje se krije ispod naše površine i koje moramo zaštiti. Poseban naglasak stavlja se na problematiku onečišćenja u podzemlju i podizanje ekološke svijesti šire javnosti. Otpad na površini predstavlja problem, a koji se dodatno potencira odbacivanjem u speleološke objekte koji predstavljaju izravnu vezu s podzemnim vodama.

Pozivnica

pozivnica

Skip to content